Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

50%-os áremeléssel nyitja a szezont az egyik balatoni strand

Fotó: Pexels / Illusztráció
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Az áremelés szinte minden strand esetében borítékolható lesz, azonban az egyik balatoni strandnál a korábban gondoltnál is nagyobbat ugrottak.

Korábban több Balaton-parti település is bejelentette már, hogy megemelt jegyárakkal várják a látogatókat, ám ezen emelések mértéke relatíve elfogadható szinten maradt. Példaként említhetjük, hogy Balatonalmádiban a Budatava strand esetében 1900, a Wesselényi strand esetében pedig 2000 forintra nőtt a felnőtt belépő ára, ami 46 illetve 33%-os emelkedést jelent az előző évi árakhoz képest.

A legutóbbi ülésen a zánkai képviselők is áremelésről döntöttek, azonban annak mértéke már az 50%-os is elérte, igaz az így fizetendő 1500 forintos jegyár még vélhetően nem riasztja majd el a fürdőzni vágyókat.

A képviselőtestület egy újítással is próbálkozik az idei szezonban, ugyanis bevezetésre kerül a családi bérlet, amelynek árát 8000 forintban határozták meg. Ezért az árért 5 előre megjelölt egyenesági rokon léphet be a strandra, ám a döntés nézeteltérésekhez vezetett.

A képviselőtestület egyes tagjai ugyanis úgy látták, a családi bérlettel visszaélhetnek majd az emberek, ám végül abban maradtak, hogy egy tisztességes faluban erre nem kerül majd sor, írja a Portfólió.