18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

50 civilt, két katonát és egy rendőrt is meggyilkoltak a fegyveresek

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. január 16. - 22:43

Hihetetlen mészárlás történt Nigéria északnyugati részén, ahol a fegyveresek 50 civilt, két katonát és egy rendőrt is hidegvérrel meggyilkoltak.

A szemtanúk beszámolója szerint több tucatnyi motoros fegyveres támadta meg a falut, majd elkezdtek fosztogatni, pusztító útjukon pedig minden ellenállót hidegvérrel meggyilkoltak.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Az egyik túlélő, egy idős helyi férfi a Reutersnek elmondta, a fegyveresek péntek este hatoltak be Dankade faluba, majd tűzpárbaj vette kezdetét a fegyveresek és a helyi hatóságok között.

A biztonsági erők azonban kénytelenek voltak visszavonulni a túlerő miatt, így a fegyveresek egészen szombat reggelig fosztogatták a boltokat, majd felgyújtották azokat, ahogy a gabonasilókat is, ezen felül pedig az összes szarvasmarhát összeszedték és elvitték magukkal.

A szemtanú azt is megosztotta, hogy a fegyveresek meggyilkoltak 50 civilt, két katonát és egy rendőrt, valamint elrabolták a falu közösségi vezetőjét, de nőket és gyermekeket is magukkal vittek, erőszakkal. A szörnyű eset nem sokkal azután történt, hogy fegyveresek legalább 200 embert gyilkoltak meg a közeli Zamfara államban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.