Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

5 zseniális pillanat az autóversenyzés történetéből, amit most te is újra átélhetsz

TÉMÁK:
#Motorsport
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Jelenleg olyan napokat élünk, amikor nem nehezedhet ránk bűntudat azért, mert hosszú órákat YouTube videók nézésével töltöttünk

Az autóversenyzés szerelmesei számára is több száz órányi videóanyag áll a rendelkezésre, teljes futamoktól emlékezetes pillanatokig bármiről. Most ebből a nagy mennyiségű anyagból gyűjtöttünk össze 5 videót, amiket különösen ajánlunk nektek.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

1989 Indianapolis 500

Az Indianapolisi 500 mérföldes futam hosszú történelme során rengeteg kiemelkedő, izgalmas és drámai versenyt láthattunk, tele emlékezetes pillanatokkal. Nehéz kiválasztani egyet, de talán az 1989-es nagydíj volt az, amit mind közül a legjobban ajánlunk. Nem fogod megbánni, ha végignézed, ugyanis láthatod a karrierjük csúcsán lévő Al Unser Jr és Emerson Fittipaldi legendás küzdelmét, ami tipikusan olyan harc volt, ami miatt ennyien szeretjük az Indy500 megmérettetéseit.

Néhány furcsa F1-es baleset

A balesetek az autóversenyzés velejárói, és néha pont ezek teszik izgalmassá az adott versenyt. Valahol mélyen a legtöbb néző bízik is abban, hogy néhány sérülés nélküli baleset elő fog fordulni. Ebben a videóban a száguldó-cirkusznak, a Forma-1-nek néhány emlékezetes, ám ugyanannyira szokatlan és furcsa balesetét láthatjátok, ami néhány esetben kifejezetten mosolyt is csal az arcunkra.

Ayrton Senna Monacóban

A hajdani háromszoros világbajnok egyik szakterületének számított a hercegségben megrendezett futam, mindig is kiválóan ment a pályán. Nem egyszer fordult elő, hogy a riválisait megszégyenítő sebességekre volt képes a szűk utcai aszfalton, és ez a videón is látható. Emellett a videó mindenkit emlékeztet arra, hogy micsoda nehézségekkel jár egy ilyen versenyautó kezelése, ami nem mindig tűnik egyértelműnek a futamokon leadott belső kamerás felvételeken.

1998 Daytona 500

https://www.youtube.com/watch?v=0mZfglojRhQ

A Daytona 500-as futam minden évben a legnagyobb sportesemény a NASCAR autózás világában. Ezt az 1998-as futamot a legendás Dale Earnhardt nyerte meg, aki 3 évvel később, ugyanezen a helyszínen tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Earnhardt győzelmével óriási tiszteletet és megbecsülést szerzett magának a riválisok körében, és azóta is felejthetetlen pillanatnak tekinthető a győzelme.

A Corvette Racing első IMSA győzelme

A Corvette Racing mára az egyik legsikeresebb csapatnak tekinthető az IMSA és a Le Mans történetében, az elmúlt három évtizedben több mint 100 futamgyőzelmet szereztek maguknak. Azonban minden történetet valahol el kell kezdeni, a Corvette esetében pedig ez 2000. szeptember 2-án történt meg. Tekintve, hogy 1999-ben debütáltak, különösen nagy teljesítmény volt akkoriban, hogy ilyen gyorsan futamgyőzelmet szereztek.