Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,82 Ft
Euró
392,51 Ft
Font
457,75 Ft
Bitcoin
64,669 $

4800 segélyhívás érkezett tegnap a katasztrófavédelemhez

Sok esetet ugyan többen is bejelentettek, de így is rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak.

Budapest, 2023. február 4. Figyelmeztetõ tábla 2023. február 4-én a Normafánál, amely viharos idõjárás miatt nem látogatható. A Normafapark igazgatósága délelõtt zárta le a területet, ahol viharos erejû szél tombol, ágak, gallyak szakadnak le a fákról, fák dõlhetnek ki. Az erdei utak jegesek, csúszósak. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Megállás nélkül folyik a munka a tegnapi vihart követően, ami országszerte komoly károkat okozott. Somogy, Baranya és Tolna vármegyében volt a legtöbb munkájuk a tűzoltóknak.

Eddig csaknem 4800 segélyhívás érkezett és 2700 helyszínen kellett közbeavatkozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak, miután tegnap viharos széllel csapott le az országra a hidegfront. Soron kívül RTL+: áremelésre készülhetünk az UEFA Bajnokok Ligája miatt

A legtöbb helyen fákat csavart ki és faágakat tört le a szél, melyek utakra, házakra, valamint járművekre dőltek. A szél az épületekben is komoly károkat okozott, összesen 438 épületben keletkezett kár, ezek közül 292 lakóépület volt.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint iparbiztonsági operatív törzsek segítik a károk felszámolását, egyben koordinálják a katasztrófavédelem közreműködését többek között az elektromos hálózatok helyreállítását illetően is.

Még mindig sokan vannak áram nélkül az országban, több helyszínen is aggregátorok segítségével biztosítják egyes intézmények működését a hatóságok.