46-ra nőtt a tajvani tűzvészben elhunytak száma

Fotó: A tajvani ECB kábeltelevíziós hálózat videófelvételérõl készült képen tûzoltók küzdenek a lángok megfékezésén, miután tûz ütött ki egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban 2021. október 14-én. A CNA tajvani hírügynökség tájékoztatása szerint kilenc ember bennégett, és 44-en megsérültek, de az áldozatok száma növekedhet (MTI/AP/EBC)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 14. - 12:03

A tűz a 13 emeletes, vegyes használatú épületben tört ki, és több emeleten tombolt, mielőtt a tűzoltók végül oltani kezdték volna.

Tűz pusztított az éjszaka folyamán egy épületben a dél-tajvani Kaohsziung városában, 46 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek – közölték a hatóságok.

„A tűz 41 sérültet és 46 halálos áldozatot követelt“

– közölte a kaohsziungi tűzoltóság az újságíróknak adott nyilatkozatában.

A tajvani hivatalos központi hírügynökség által közzétett képeken az épület ablakaiból füst gomolygott ki, miközben a tűzoltók kétségbeesetten próbálták eloltani a lángokat kihúzható tömlőkkel. 

A legtöbb halálos áldozat a lakóházaknak otthont adó hetedik és tizenegyedik emeleten volt, az első öt emelet kereskedelmi célokat szolgált, de üresen állt – közölte az NDTV