40 ezer ember tüntetett az oltási igazolványok ellen Franciaországban (videóval)

A koronavírus elleni oltások és a védettségi igazolvány bevezetése elleni tüntetés a franciaországi Montpellier-ben 2021. augusztus 28-án. A transzparens a tûzoltók és egészségügyi dolgozók egységét hirdeti. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
not image

Borbély Fanni

2021. október 17. - 18:13

Öt embert vett őrizetbe a rendőrség törvénysértés miatt, hármat közülük a fővárosban.

Október 16-án, szombaton Franciaország-szerte tüntetéseket tartottak a koronavírus-járvány nyomán bevezetett egészségügyi passzusok ellen, és legalább 40 ezer ember vonult az utcára.

A párizsi tüntetésen mintegy 5000 ember vett részt, Lyonban pedig körülbelül 400-an, összesen pedig 171 gyűlést szerveztek országszerte. A rendőrség öt tüntetőt vett őrizetbe a közrend megsértése miatt, hármat közülük a fővárosban.

Összefoglalva, a franciák tiltakoznak az oltási igazolványok bevezetése ellen, amelyeket fel kell mutatni kávézók, éttermek, múzeumok, mozik, nagy bevásárlóközpontok látogatásakor, valamint távolsági vasúti és légi utazáskor.

A tüntetések már július óta tartanak az országban, az elmúlt hétvégén pedig több mint 45 ezer lakos vonult az utcára tiltakozni az oltási igazolványok ellen írja a Korrespondent.