Clouds
21 Budapest
Dollár
344,71 Ft
Euró
369,40 Ft
Font
428,88 Ft
Bitcoin
25,756 $

40 éves eltiltást kapott a szurkoló, aki megtámadta a Sevilla kapusát

Fotó: EPA/OLAF KRAAK
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Súlyos büntetést szabott ki szurkolójára a PSV Eindhoven, miután az a két csapat mérkőzésén rátámadt a Sevilla kapusára, Marko Dmitrovicsra.

Egy eindhoveni szurkoló elkövette azt a nagy hibát, hogy berontott a Philips Stadion gyepére és ököllel rátámadt a Sevilla kapusára, Marko Dmitrovicra, aki azonban leterítette őt, mielőtt a biztonságiak a helyszínre értek.

A 20 éves szurkolót három hónap börtönbüntetésre ítélte az Oost-Brabant-i Városi Bíróság, mindemellett pedig kedvenc csapata sem feledkezett meg róla, ráadásul meglehetősen emlékezetes büntetést szabtak ki rá.

A PSV ugyanis bejelentette, hogy a szurkoló a következő 40 évben biztosan nem teheti be a lábát a stadionba, miközben eljárást indítanak a klubot a tette miatt ért károk megtérítése érdekében is.

Nem az első eset

Érdemes megemlíteni, hogy a súlyos büntetés kiszabában annak is nagy szerepe volt, hogy a szurkoló ellen már a Sevilla elleni mérkőzés előtt is érvényben volt egy 2026-ig történt tiltás, ám az andalúzok elleni mérkőzésen ennek ellenére is sikerült bemennie a stadionba egy olyan jeggyel, amelyen egy barátja adatai voltak.