Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

38-ra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Magyarországon

not image

Nagy Noel

2020. április 6. - 12:00

A COVID-19 járvány március 4-ei megjelenése óta 744 embert fertőzött meg Magyarországon, amelyből immáron 38 személy hunyt el és 67 fő gyógyult meg, a legfrissebb, hétfő reggeli adatok szerint.

Ez egy nap alatt 11 új fertőzöttet és 4 új halálos áldozatot jelent hazánkban. A négy újabb elhalálozás is elsősorban idősebb honfitársainkat érintette, akik 61 és 94 év közötti, krónikus betegek voltak.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Az operatív törzs tájékoztatója szerint azonban a „beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma”, szóval magas a kockázata a járvány gyors terjedésének. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, muszáj lesz otthon maradnunk, csak nagyon indokolt és sürgős esetben hagyjuk el a lakóhelyünket.

Megyék szempontjából még mindig Pest megye a legkitettebb a járványnak, de összességében a nyugati országrész az, amelyiknél nagyobb a megbetegedések száma. Az ország keleti felén főleg Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megy az, ahol valamennyivel nagyobb a fertőzöttek aránya.

Annak érdekében, hogy lassítsák a járvány terjedését, az eddigi kijárási korlátozások mellé további szigorítások várhatók a kormány elmondása szerint, és a hatóságok is kijelentették, hogy sokkal komolyabban fogják venni az ellenőrzést és végső esetben a bírságolást, ugyanis még mindig többen nem tartják be a meghozott intézkedéseket.

Jelenleg világszerte 1.2 millió COVID-19 fertőzött van, akik közül 65 ezer személy hunyt el, és körülbelül 250 ezer személy gyógyult ki. Ezek az adatok akár súlyosabbak is lehetnek, ugyanis vannak helyek, ahol nincsen megfelelő nyilvántartás a betegekről.

Nem kizárt, hogy Budapesten hamarosan újabb szigorítások lépnek életbe:

https://liner.hu/hiaba-a-kijarasi-korlatozasra-vonatkozo-ajanlasok-fegyelmezetlennek-tunnek-a-budapestiek/

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.