Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

35 súlyos sérültet ápolnak kórházban a kremencsuki plázatámadás után

MTI/EPA/OLEG PETRASYUK

Bense Róbert

2022. június 29. - 19:30

Összesen 54-en kerültek kórházba, eddig 18 halálos áldozatot követelt a rakétacsapás.

A hatóságok továbbra is az áldozatok azonosításán dolgoznak, a kremencsuki bevásárlóközpont romjainak eltakarítása pedig folyamatban van, közölte Anton Sztoletnij, a Poltavai terület főügyésze.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

A zsúfolásig megtelt plázát hétfőn érte rakétacsapás, a CNN információi szerint 18 halálos áldozatot követelve. Sztoletnij elmondta, hogy a sérültek közül 54-en továbbra is kórházi kezelésre szorulnak, 35 személy állapota súlyos.

A mentőegységek jelenleg DNS-vizsgálatokkal próbálják kideríteni az elhunytak személyazonosságát, vélhetően több eltűnt is a romok alatt rekedhetett. Csaknem 300 ember dolgozik folyamatosan az épület még állva maradt részeinek bontásán és a törmelékek elszállításán.

A rakétacsapást a nemzetközi közösség sem hagyta szó nélkül, Boris Johnson brit miniszterelnök korábban Putyin „barbarizmusának példájaként említette a támadást, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig az „állami terrorizmus támogatójának” nevezte Oroszországot.

Mindeközben az orosz fél továbbra is tagadja, hogy a plázát célozták volna, narratívájuk szerint ugyanis egy közeli fegyverraktárat támadtak precíziós rakétákkal, a tűz pedig onnan terjedt át a bevásárlóközpontra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.