Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Már 35 áldozata van az indiai templomtragédiának

Fotó: A helyszínt állják körül emberek 2023. március 30-án, miután egy régi szentély forráskútját védő építmény összeomlott a ram navami hindu ünnepen a közép-indiai Madhja Prades államban fekvő Indaurban. A kútba zuhanó 35 embert betemették a törmelékek, közülük legalább nyolcan életüket vesztették. MTI/AP
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kiderült, hogy időközben 35-re nőtt az áldozatok száma Indiában, ahol egy templomtragédiáról számoltak be a helyiek.

Korábban már megírtuk, hogy tragédia történt egy indiai templomban, és sokan életüket vesztették. Később kiderült, nőtt az elhunytak száma, és ez az elmúlt pár órában sem alakult másképpen.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

A Madhya Prades államban található hindu templomban történt padlóomlás halálos áldozatainak száma egyre csak emelkedik, és a mentési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak. Legkevesebb 35 emberről tudni, akik nem élték túl a balesetet, és 16 sérültet ápolnak jelenleg.

Egy hindu ünnepség miatt gyűltek össze az emberek, amikor megtörtént a tragédia. 18 embert sikeresen kimenekítettek, de 35 személyen már nem tudtak segíteni, mind meghaltak. A TRT World a cikkében azt írja, legkevesebb 75 katona és mentőegység dolgozott egész nap a törmelékek körül.

Mindenki azon volt, hogy a lehető leggyorsabban eltávolítsák a törmelékeket, és kihúzzák a kútba esett embereket. Minden lehetséges eszközzel igyekeznek menteni, hogy elérjék a kútba esett embereket, sérülteket.

Arról egyelőre nincs pontos információ, hány kiskorú lehet az áldozatok között, illetve hányan lehetnek még odalent. A helyzet drámai, a helyiek is igyekeznek segíteni, hogy túlélőkre bukkanjanak.