Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

33 tűzoltó fékezte meg a lángokat a tragikus kispesti lakástűzben

Budapest, 2022. december 21. Tûzoltók dolgoznak egy kigyulladt ház oltásán Budapest XIX. kerületében, a Wekerle-telepen 2022. december 21-én. A Fõ utcai kétszintes családi ház oltása közben a tûzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Wekerle-telepen történt a tűzeset, amely a ház tetőszerkezetére is átterjedt.

Tűz ütött ki egy kispesti házban szerdán, oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Azt írták: szerda délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy Budapest XIX. kerületében, a Wekerle-telepen füst áramlik egy házból. A Fő utcai kétszintes családi házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult, akik perceken belül oltani kezdték a lángokat.

A tűz a ház tetőszerkezetére is átterjedt, ezért további tűzoltóegységeket riasztottak. Végül 33 tűzoltó fékezte meg a tüzet, nyolc tűzoltójárművet alkalmazva.

Decemberben naponta átlagosan 30 otthonban keletkezik tűz, és kétnaponta legalább egy tragédiával végződik – írta közleményében az OKF, javasolva füstérzékelő alkalmazását.

MTI