33 illegális bevándorlót zsúfoltak be egy 38 fokos teherautóba Texasban

Fotó: Flickr/noborder network
not image

Borbély Fanni

2021.június.18 - 19:17

Sokkoló képek mutatják azt a pillanatot, amikor a határőrség ügynökei meghiúsítottak egy embercsempészetet Texasban, ahol 33 illegális bevándorlót találtak egy teherautóba zsúfolva, közel 38 fokos hőségben.

Az amerikai vám- és határvédelmi ügynökök június 10-én este 10 óra körül kaptak riasztást egy lehetséges embercsempészettel kapcsolatos gyanús tevékenységről egy Van Horn-i McDonald’s étterem közelében – közölte az ügynökség.

Megközelítettek két járművet, egy Dodge Journey-t és egy dobozos teherautót, és felfedeztek “33 embert, akik a túlzott hőség és a friss levegő hiánya miatt közel álltak a halálhoz, a még mindig 38 fok körüli hőmérsékletben” – írja a New York Post.

Fotó: Texasi határőrség

A határőrség különleges műveleti csoportjába beosztott sürgősségi egészségügyi szakemberek “azonnal megkezdték az osztályozási műveleteket, hogy meghatározzák, kiket kell regionális kórházakba szállítani, és kiket lehet a helyszínen ellátni” – mondták a tisztviselők.

“A következő néhány órában 12 embert szállítottak regionális kórházakba, míg másokat a helyszínen vizsgáltak ki és kezeltek a kiszáradás tünetei miatt. Nem voltak sérültek”

– tette hozzá a közlemény.

Sean McGoffin, a Big Bend szektor vezető járőrügynöke elmondta: “Ha hősies ügynökeink nem tudták volna kiszabadítani ezeket a csapdába esett, papírok nélküli illegális bevándorlókat, akkor 33 szerencsétlen halálesetnek lehettünk volna tanúi ebben az eseményben”.

Hozzátette: “A csempészeket nem érdekli, hogy milyen szenvedéseknek teszik ki az embereket, miközben elveszik a pénzüket. A Belbiztonsági Nyomozóiroda elfogadta az ügyet vádemelésre”.

Egy másik, illegális bevándorlókkal kapcsolatos incidens során egy teherautóban, amelyet az ügynökök vasárnap fedeztek fel az államban, 27 okmány nélküli embert találtak egy közúti ellenőrzés során, Laredóban.

“A rakodótérben a hőmérséklet tikkasztóan meleg, 41 fok volt”

– írta közleményében a CBS.

A Mexikóból, Guatemalából és Hondurasból származó embereket a sofőrrel és egy utassal együtt – mindketten amerikai állampolgárok – mind letartóztatták a további nyomozás idejére.