Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Korai volt az öröm, 30 forinttal emelkedik a gázolaj piaci ára

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 29. - 16:58

Megfordult a trend, az elmúlt hetekben folyamatos volt a drágulás.

Augusztus közepétől gyakorlatilag megállíthatatlan volt a drágulás, a gázolaj újra rekordközelbe került, de nem ez az egyetlen gond. Égető probléma az ellátás biztosítása, valamint a kisebb benzinkutak támogatása is.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Néhány hete még azt írhattuk, hogy a 833 forintos gázolaj, valamint a 802 forintos benzin még messze van, azóta viszont csaknem 100 forintot emelkedett a gázolaj ára. Sovány vigasz, de legalább a benzin esetében ez „csak” 20 forint.

Szerdától így a 95-ös benzin 686,9 Ft/literbe fog kerülni, a gázolaj pedig 823,9 Ft/literbe – természetesen piaci áron, hiszen az ársapka továbbra is érvényben van, nagy kérdés azonban, hogy ez az ellátásban okoz-e gondokat az elkövetkezendő időszakban.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke ismét kiemelte, hogy a magánkézben lévő benzinkutak továbbra sem kapták meg az államtól az augusztus 20-ai hétvége előtt beígért támogatást – írta az Index.

Egri az ATV-nek elmondta, hogy a támogatások elmaradása mellett a megugró rezsiköltségek is nehezítik a kisebb kutak túlélését, de az ellátási problémák is egyre jelentősebbek lehetnek:

Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Moltól, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.