Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Két év múlva 3 nanométeres chipekre térhetnek át az Apple-nél

Apple
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A legújabb kiszivárgott információk alapján a cupertinói techóriás 2023-ban mind a MacBookok és asztali Macek, mind az iPhone-ok esetében a TSMC 3 nanométeres chiptechnológiáját választhatja.

Az Apple harmadik generációs, Ibiza, Lopos és Palma kódnéveken futó laptopba szánt lapkái minden bizonnyal az M1, az M1 Pro és az M1 Max következő iterációiként kerülhetnek majd piacra valamikor 2023-ban.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Addig a cupertinóiak maradnak az 5 nanométeres technológiánál, így a várhatóan 2022-ben debütáló MacBook Air laptopok, illetve Mac mini és Mac Pro asztali számítógépek még a jelenlegi módszerekkel legyártott chipeket kaphatják meg – írta a The Information magazin.

A napjainkban kapható leggyorsabb Apple-lapka, az M1 Max egyetlen robusztus alapra épült, ami azt jelenti, hogy akár 40 magos CPU-egységet is támogatni tud, amit valószínűsíthetően a 2022-ben bemutatandó Mac Pro komputerekbe fognak szerelni.

Az okostelefonok esetében szintén áttérhetnek a 3 nanométeres technológiára, melynek értelmében a 2023-as, komoly ráncfelvarráson áteső iPhone 15 modellszériához tartozó készülékek minden eddiginél gyorsabbakká válhatnak.