Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

A kormány az egyszülős családok támogatását is fontosnak tartja

A magyar kormány számára azok a családok is fontosak, ahol az egyik szülő hiányzik.

Fotó: Unsplash/Caleb Woods
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsonyhoz közeledve nélkülözhetetlen, hogy azokat a családokat is támogassák, ahonnan ugyan az egyik szülő hiányzik – mondta el Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az Egyszülős Központ karácsonyi receptversenyének keddi eredményhirdetésén.

 Hornung Ágnes, aki a verseny fővédnöke volt, kiemelte: a kormány fontos stratégiai partnere az Egyszülős Központ. A Süss, főzz és nyerj! elnevezésű verseny célja az volt, hogy a gyermekek az ünnephez kapcsolódó kedvencük receptjét küldjék be és rajzolják le, mi lesz belőle  – tette hozzá az államtitkár. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A pályázatokat háromtagú zsűri bírálta el és ötöt díjazott. Az első három helyezett egy neves főzőiskola gyerekkurzusán vehet részt, két további résztvevőt pedig különdíjjal ismertek el. Emellett mind az öt díjazott egyenként 50-50 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott.

Egyre többen csatlakoznak

Az Egyszülős Központ évente többször is hirdet olyan pályázatot az egyszülős családok gyermekei számára, mely valamiféle aktivitásra ösztönzi őket, kiemelten a karácsonyi időszakban – mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Hozzátette: a központ 2019-ben indította el az Angyalok pedig léteznek elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy olyan gyerekek is kapjanak ajándékot karácsonykor, akiknek a családja amúgy ezt nem engedhetné meg magának. A kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Az Egyszülős Központ segítő és közösségi tér is egyben: gyakorlati segítséget nyújtanak, rendszeres programokat, képzéseket szerveznek, támogató közösséget építenek az egyszülős családban élő szülőknek és gyerekeiknek. A gyermekeket délutánonként pedig korrepetálásokkal is segítik.

(MTI)

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Élőben közvetíti a tv a Manchester United szerda esti angol bajnokiját

Van mit törlesztenie a Manchester Unitednek a szurkolók felé az Old Traffordon, miután több mint kínos módon jutottak be az FA-kupa döntőjébe.