27 év házasság után válik Bill Gates és Melinda Gates

MTI/EPApool/Kamil Zihnioglu
not image

Kulcsár Péter

2021.május.3 - 23:07

A Microsoft alapítója és egykori vezérigazgatója hétfőn közzétett Twitter-bejegyzésében erősítette meg a szomorú hírt.

27 évig tartó töretlen házasságot követően közös megegyezéssel elválnak Bill Gates és Melinda Gates útjai. A Microsoft egykori vezére szerint rengeteg boldog pillanatot éltek meg egymással, egyúttal hozzátette, közös munkájukat folytatják majd, és családi életükre, így gyerekeikre sem fog kihatni a döntés.

A CNBC információi szerint a válás utáni pénzügyi részletek egyelőre nem ismertek. Bill Gates a Microsoft részvényeinek 1,37 százalékával rendelkezik, ami közel 26 milliárd amerikai dollárt tesz ki, a pár pedig bevételének felét jótékonysági célokra fordította.

A koronavírus-járvány kitörése után Bill Gates elhagyta a Microsoft tanácsát, helyette idejének nagy részét a feleségével alapított Bill and Melinda Gates Foundation jótékonysági alapra fordította, amelyet még 2000-ben indítottak el közösen.

Bill és Melinda Gates a Microsoftnál ismerkedett meg egymással, leendő felesége a szoftveripari óriás marketingmenedzsereként dolgozott. 1994-ben házasodtak össze Hawaiin, miután Melinda előtt egy táblára felrajzolta egybekelésük előnyeit és hátrányait.

Két éve egy másik mágnás, az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos is elvált feleségétől, MacKenzietől, így Bill Gates nem lesz egyedül – a világ két leggazdagabb embere ezentúl házastárs nélkül élheti tovább életét.