Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,07 Ft
Euró
392,65 Ft
Font
458,08 Ft
Bitcoin
64,004 $

2500 hallgató került karanténba egy svájci koronavírus-eset miatt

Svájcban 2 500 hallgatót helyeznek karanténba egy koronavírus-eset miatt, miután a regionális tisztviselők nem láttak más opciót arra, hogy megállítsák az esetleges tömeges fertőzést.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Svájcban 2 500 hallgatót helyeztek karanténba egy koronavírus-eset miatt, miután a regionális tisztviselők nem láttak más opciót arra, hogy megállítsák az esetleges tömeges fertőzést.

A CNA arról számolt be, hogy 2 500 egyetemistának szeptember 28-ig négy fal között kell maradnia, beleértve az egyetemista szállásokat is. Ez az Ecole Hoteliere de Lausanne összes egyetemi hallgatójára értendő. Soron kívül Történelmi pillanat, Magyarországra érkezik Kína elnöke

Néhány nappal a nyári szünetről való visszatérésük miatt kell karanténban lenniük a hallgatóknak. A hallgatói testület számos súlyos kitörést tapasztalt, és miután lehetetlenné vált a felderítés, hogy mely hallgatók kerülhettek kapcsolatba a vírussal, a tömeges karantént tűnt a legjobb opciónak.

A svájci hatóságok úgy vélik, hogy a vírus kitörésének eredete minden más helyi kantonnál több fertőzést is regisztráltak. Szeptember 17-én pedig szigorúbb intézkedéseket vezettek be. Ezek között szerepelt az éjszakai klubok bezárása, és a több mint 100 fős magánrendezvények betiltása, valamint a kötelező maszkviselés a nyilvános helyiségekben.

Sok európai országhoz hasonlóan Svájcban is növekedést mutattak a fertőzésszámok, mióta enyhítették a lezárási intézkedéseket, és a nyári napokban a nemzetközi utaknak is zöld jelzést adtak. A járvány kezdete óta már több mint 50 000 esetet regisztráltak.

Ez 100 000 lakosra nagyjából 33 új esetet jelentett az elmúlt egy hétben. Ha megnézzük a környékbeli országokat, akkor ez még mindig egy alacsonyabb szám Svájc neve mellett. Az érintett svájci diákok közül nyilvánvalóan nem mindenki fertőzött, de a saját érdekükben is kell most karanténban lenniük. Többségében gyengébb tünetekről számoltak be, és a karantén ideje alatt távolról folytatódik a tanítás a számítógépes rendszerek segítségével.

Soha nem volt még ennyi fertőzött 24 óra alatt Izraelben, mint most

A legendás pop szupersztár, Kylie Minogue is fellép idén a Sziget Fesztiválon

Eddig sem volt hiány komoly nevekből, ám most egy hatalmas bejelentéssel érkeztek a fesztivál szervezői.