24 ember életét vesztette, 31 pedig eltűnt egy hatalmas viharban Indonéziában

Fotó: Unsplash/Drew Beamer
not image

Borbély Fanni

2021.július.22 - 22:49

Az incidens Sambas körzetben történt, amikor két vontatóhajó és halászhajó már a part közelében járt.

A mentők 24 holttestet találtak és további 31 eltűnt személyt keresnek, miután 18 hajót ért vihar a közép-indonéziai Nyugat-Kalimantan tartomány vizein napokkal ezelőtt – közölte szerdán a tartomány vezető mentője.

Az eset Sambas körzetben történt, amikor két vontatóhajó és halászhajó már a partok közelében járt, néhány másik pedig már úton volt a területre, válaszul a meteorológiai hivatal figyelmeztetésére, amely szélsőséges időjárási körülmények lehetőségére figyelmeztetett – mondta Yopi Haryadi, a tartományi kutató- és mentőhivatal vezetője.

“A halálos áldozatok száma 24-re emelkedett, a keresési és mentési művelet során még mindig 31 embert kell megtalálnunk”

– mondta Haryadi.

Haryadi hozzátette, egy hete vihar csapott le a térségre, a keresési és mentési művelet során pedig a hajók fedélzetén tartózkodó összesen 83 embert sikerült biztonságban kimenteni. Az NDTV azt írja, a szerdán romló időjárási viszonyok azonban a következő három napban akadályozhatják a keresési műveletet, melyben helikopterek, repülőgépek és hajók vesznek részt.