Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

225 ezres minimálbért harcolhat ki a munkavállalóknak az egyik szakszervezet

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 8. - 12:17

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László elmondta, 220-225 ezer forintnak kellene már jövőre lennie a magyar minimálbérnek.

Az RTL Klub Híradójának adott nyilatkozatában Kordás László közölte, 34 százalékkal kellene megemelni a minimálbért, mivel ekkora a lemaradás a szlovákok legkisebb fizetéséhez képest.

Soron kívül Továbbra sem kapják meg a támogatást a független benzinkutak, elkerülhetetlennek tűnik a sztrájk

A szakember úgy gondolja, a magyar dolgozók kevésbé részesültek a járvány előtti fellendülésből, mint a Szlovákiában élők.

Mindezekből kifolyólag 220-225 ezer forintos minimálbér és 270-275 ezer forintos garantált bérminimum mellett érvelt a szakszervezeti szövetség elnöke.

A munkáltatók várakozása szerint már jövőre megvalósulhat az Orbán Viktor által célként említett bruttó 200 ezer forintos minimálbér, ha a kormány legalább 5 százalékponttal tovább csökkenti a szociális hozzájárulási adót – adta hírül a televíziócsatorna.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, Rolak Ferenc közölte, a minimálbér 200 ezer forintra történő emelése egy lépésben meg fog valósulni és szerinte arról kell már csak egyeztetni, hogy a kormány milyen adócsökkentésekkel tud segíteni a vállalkozásoknak, hogy ez meg tudjon történni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.