Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

21 év után újra európai kupa döntőjébe jutott a Vasas

TÉMÁK:
#Vízilabda
Fotó: Bátori Bence, Sava Randelovic, Branislav Mitrovic és Zerinváry Lóránd (b-j), a Vasas játékosai örülnek a győzelemnek a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében játszott A-Híd VasasPlaket – Panioniosz visszavágó mérkőzésen a Császár–Komjádi Sportuszodában 2023. március 22-én. A-Híd VasasPlaket - Panioniosz 12-6. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Vasas vízilabdacsapata legutóbb 2002-ben jutott európai kupa döntőjébe, most azonban újra megmérettethetik magukat egy fináléban.

A Vasas 12-6-ra nyert a görög Panioniosz ellen a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében, a párharc szerdai, hazai visszavágóján, így egygólos hátrányát ledolgozva bejutott a második számú európai kupa fináléjába.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Három héttel ezelőtt Görögországban a két csapat óriási csatát vívott egymással, a Vasas akkor háromgólos hátrányból fordított a zárónegyedre, de a házigazdák a csapatkapitány Gunasz révén az utolsó 43 másodpercben kétszer is betaláltak és 9-8-ra nyertek.

A Komjádiban ezúttal a Vasas kezdett úgy hazai környezetben, mint riválisa saját közönsége előtt, alig másfél negyed elteltével már 5-1-et mutatott az eredményjelző. Stefan Mitrovic, a Vasas kétszeres olimpiai bajnok szerb kapusa a párharc első felvonásán nem kapta el a fonalat, végül le is cserélték, ezúttal azonban kiválóan teljesített, két negyed alatt csak két gólt kapott, így a nagyszünetben négy találatnyi (6-2) volt a piros-kékek előnye. 

A harmadik szakaszban kiegyenlítettebbé vált a játék, de a csapatkapitány Bátori két másodperccel az újabb szünet előtt tett arról, hogy ezt a játékrészt is a Vasas nyerje (9-4).

A görögök a zárónegyedben sem tudtak közelebb kerülni, az utolsó percben pedig Sedlmayer duplája tette teljessé a Vasas örömünnepét.

 A piros-kékek 2002 után játszhatnak újra döntőt nemzetközi sorozatban, akkor a Kupagyőztesek Európa Kupájában diadalmaskodtak.

A Vasas a döntőben a Savonával találkozik, amely összesítésben egy góllal bizonyult jobbnak a szintén olasz Trieste Pallanuotónál.