Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,17 Ft
Euró
393,35 Ft
Font
460,53 Ft
Bitcoin
70,502 $

2036-os olimpia: Mexikó hivatalossá tette rendezési szándékát

Mexikó nemrégiben hivatalossá tette, hogy szeretne otthont adni a 2036-os nyári olimpiának, ám a játékok megrendezésére akár Budapest is pályázhat.

Fotó: Unsplash
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ország külügyminisztere, Marcelo Ebrard és a nemzeti ötkarikás bizottság elnöke, Maria Jose Alcala pénteken, Lausanne-ben találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével.

Ennek során a tisztviselők jelezték pályázati szándékukat, illetve kiemelték, hogy a rendezéshez szükséges infrastruktúra jelentős része már rendelkezésre áll és hamarosan létrehozzák a pályázati bizottságukat. Soron kívül A húsvét az egyik legjobb alkalom a kisállattartással járó felelősség megtanítására

Mindemellett kiderült, hogy az észak-amerikai ország olimpiai bizottsága idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, bár az is tény, hogy Mexikó – mexikóvárosi helyszínnel – 1968-ban már rendezett olimpiát.

Az ország 1970-ben és 1986-ban pedig labdarúgó-világbajnokságnak adott otthont, illetve Kanadával és az Egyesült Államokkal 2026-ban is vb-társházigazda lesz – írta a Portfolio az MTI beszámolója alapján.

Ám januárban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arról nyilatkozott az insidethegames.biz portálnak, hogy Budapest is célba veheti a 2036-os olimpiarendezést, továbbá Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Katar, Dél-Korea és Törökország is fontolgatja a dolgot.