Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

2036-os olimpia: Mexikó hivatalossá tette rendezési szándékát

TÉMÁK:
#Budapest #Mexikó
Fotó: Unsplash
Sport
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mexikó nemrégiben hivatalossá tette, hogy szeretne otthont adni a 2036-os nyári olimpiának, ám a játékok megrendezésére akár Budapest is pályázhat.

Az ország külügyminisztere, Marcelo Ebrard és a nemzeti ötkarikás bizottság elnöke, Maria Jose Alcala pénteken, Lausanne-ben találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

Ennek során a tisztviselők jelezték pályázati szándékukat, illetve kiemelték, hogy a rendezéshez szükséges infrastruktúra jelentős része már rendelkezésre áll és hamarosan létrehozzák a pályázati bizottságukat.

Mindemellett kiderült, hogy az észak-amerikai ország olimpiai bizottsága idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, bár az is tény, hogy Mexikó – mexikóvárosi helyszínnel – 1968-ban már rendezett olimpiát.

Az ország 1970-ben és 1986-ban pedig labdarúgó-világbajnokságnak adott otthont, illetve Kanadával és az Egyesült Államokkal 2026-ban is vb-társházigazda lesz – írta a Portfolio az MTI beszámolója alapján.

Ám januárban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arról nyilatkozott az insidethegames.biz portálnak, hogy Budapest is célba veheti a 2036-os olimpiarendezést, továbbá Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Katar, Dél-Korea és Törökország is fontolgatja a dolgot.