Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,26 Ft
Euró
393,63 Ft
Font
461,15 Ft
Bitcoin
69,923 $

2024-től már egy összegben kell fizetni a gépjárműadót

Eddig is lehetett ilyet, ezek után is lehet kérni részletfizetést.

Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A jövő évi adócsomag tervezete több ponton is érinti az autóval közlekedőket, ugyanis az üzemanyagok jövedéki adójának várható megemelése mellett a gépjárműadó behajtásán is módosítanak.

Eddig ugyanis alapvetően két részletben lehetett befizetni az adót, jövőre azonban ez a lehetőség megszűnik, és egy összegben számlázzák ki az összeget. Ugyanakkor aki akarta, az eddig is befizethette egyben. Soron kívül Robbanás történt Lágymányoson egy társasházban, áldozat is van

Öthavi részletfizetést tesz lehetővé a NAV

Mint a Totalcar beszámolt róla, a jelenlegi szabályokat, miszerint március 15-én és szeptember 15-én kell befizetni a gépjárműadót, jövőre április 15-re módosítják.

A lap szerint ennek leginkább praktikussági okai vannak, hiszen a két dátum „csupán arra volt jó, hogy megzavarja az adózókat”, és adóhátralék is számos esetben keletkezett, amiért elfelejtették befizetni a második részletet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokra is gondol, akik a továbbiakban is inkább részletekben törlesztenének, így egy külön kérelem benyújtását követően öthavi részletfizetést tesz lehetővé a NAV.