Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,86 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
461,52 Ft
Bitcoin
70,912 $

2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

A rendelet és további részletei várhatóan hamarosan már a Magyar Közlönyben is megjelennek.

Budapest, 2019. október 27. Egy fiatal anya germekeivel sétál egy babaváró támogatást hirdetõ plakát mellett a Városligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is megemlítette, hogy többségben vannak azok a kormányban, akik szeretnék meghosszabbítani a babaváró támogatást a következő időszakra is.

A hitelfelvételi lehetőség jelenlegi formájában január 1-ig maradt volna érvényben, így csupán néhány nappal a rendelet lejárta előtt dőlt el, hogy meghosszabbítják.

Bár hivatalos bejelentés még mindig nincs, a legfrissebb információt, miszerint a babaváró támogatást egészen 2024-ig kitolják, a Mandiner szellőztette meg. Mint emlékeztettek:

„A babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.”

Korábban Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentette, hogy nem csupán az „ország biztonságos működtetéséhez”, de „a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához” is rendelkezésre állnak a szükséges források.

Öt hónap után megállapodtak a béremelésről a kecskeméti Mercedesnél

Tizenöt tárgyalási forduló után döntöttek az egyoldalú bérfejlesztésről.