Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,98 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
460,66 Ft
Bitcoin
63,670 $

2023-ra akár háromszorosára is nőhet az orvosok bére

Mindezt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közölte csütörtökön az M1-en.

Budapest, 2020. október 2. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa (j) és Hajba Zsolt rendőr alezredes, kórházparancsnok megtekinti a kórház infektológiai osztálya épületének felújítási munkalatait a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fővárosi Üllői úti telephelyén 2020. október 2-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mindezt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közölte csütörtökön az M1-en.

Horváth Ildikó azt mondta, hogy a társadalom összefogott az egészségügyi dolgozókért, a parlament pedig egyhangúlag szavazta meg a „nagy léptékű orvosbérfejlesztést” és az egészségügyi ellátórendszer tisztulását, átláthatóságát növelő csomagot. Soron kívül Ez történik, ha gyakran fogyasztunk tojást

Az államtitkár szerint a jövő januárban induló béremeléssel nemcsak Magyarországon tudják tartani az orvosokat, de néhányan vissza is jönnek majd külföldről.

Cél az is, hogy egy orvosnak ne kelljen több helyen is dolgoznia azért, hogy megfelelően meg tudjon élni – tette hozzá.

Kiemelte: a törvény nem tiltja, hogy egy orvos állami és magánpraxisban is dolgozzon, de ennek részletszabályait pontosan ki kell dolgozni.

A törvény az orvosok átvezénylésére is keretszabályozást ad, mert kiszámítható megoldás kell arra, hogy akkor és ott legyen elég dolgozó, amikor és ahol kell. Ennek részleteit szintén ki kell még dolgozni – mondta az államtitkár, hozzátéve: a munkában továbbra is számítanak a Magyar Orvosi Kamara (MOK) javaslataira.

A hálapénz eltörlésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a MOK sarkos volt ebben a kérdésben, de a kormány elfogadta a javaslatát, a parlament pedig a társadalom nevében egyhangúlag megszavazta.

Horváth Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról beszélt, hogy folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése: november elsején újabb húsz százalékkal nő a fizetésük.

Szoboszlai visszatért a Liverpool kezdőcsapatába az Európa-liágban

Nemcsak magyar szempontból volt az egyik legfontosabb kérdés, hogy Szoboszlai Dominik visszatérhet-e a Liverpool kezdőcsapatába az Európa-ligában, a sorozat negyeddöntőjének visszavágóján.