Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,02 Ft
Euró
394,28 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
64,373 $

2023-ra csúszhat a PSVR 2 virtuális headset megjelenése

A világ egyik legjelentősebb VR-kijelzőket gyártó cégének vezérigazgatója által közzétett Twitter-bejegyzés arra utal, hogy a Sony 2023-ra tervezi a következő generációs headset piacra dobását.

Sony
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A japán óriáscég februárban mutatta be először a PSVR 2 dizájnját és bizonyos funkcióit, élesben működni viszont azóta sem láttuk, ami nem véletlen, hiszen még javában zajlanak a fejlesztések.

A Display Supply Chain Consultants (DSCC) vezérigazgatója, Ross Young nemrégiben osztott meg egy tweetet a közösségi oldalán, amelyben azt állította, a VR-kijelzők szállítása 2022-ben 50 százalékkal fog növekedni, mégpedig annak ellenére, hogy az Apple és a Sony is gyártási késedelmekkel küzd. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Mindeközben a Meta a teljes piac 80 százalékát uralja, így a konkurens vállalatok számára további nehézségeket szül, hogy az összeszerelt headsetek leszállításának java része első körben Zuckerbergék csodamasináira, az Oculus VR-eszközökre korlátozódik.

Bár a Sony sosem határozta meg a hivatalos megjelenési dátumot, Young szerint az említett tényezők miatt a korábban prognosztizált 2022 karácsonyi szezonban történő piacra dobás szinte biztos, hogy 2023 első negyedévére csúszhat.

A halasztás azonban nem meglepő, hiszen egy új hardverről van szó, amit a globális chiphiány közepette kellett kifejleszteniük, nem mellesleg minden áron el szeretnék kerülni, hogy megjelenés után hibás termékkel szolgáljanak a rajongóknak, ezzel ugyanis saját üzleti stratégiájukat bolygathatnák meg.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja