Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,211 $

2023-tól nagy mértékű bérrendezést tervez az oktatásban az EMMI

Válaszolt a tárca a PSZ és a PDSZ sztrájkkal kapcsolatos kezdeményezésére, állításuk szerint jövőre jelentős bérrendezésre kerülhet sor.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Miközben az Eötvös József Gimnázium már több mint 160 éve az ország legjobb diákjait neveli ki, az intézményben tanító pedagógusok jócskán alul vannak fizetve. Az egyik tanárnő Facebook-bejegyzéséből nemrég kiderült, több évnyi tanítás után pótlékkal együtt is csupán 178 ezer forint nettó fizetést kap.

Az Eötvös Gimnázium tanára azt is kiemeli, hogy a pedagógus béreket az idei minimálbér emelés ellenére még mindig a 2014-es minimálbérhez kötik. Soron kívül Egyre több balatoni település vezeti be a fizetős parkolást

Az ATV Híradó megkereste Nagy Erzsébetet, a PDSZ elnökét, aki elmondta, most ott tartanak, hogyha a jelenlegi minimálbérrel számolnánk a pedagógus illetményeket, akkor azoknak 90-95 százalékkal magasabbnak kellene lenni. Tehát az elmaradás mértéke most már ilyen fokú 2022-től.

A szakszervezet legalább 45 százalékos béremelést követel a kormánytól. Nagy Erzsébet elmondta: a béremelés, a munkaterhelés és a kötelező oltás kapcsán sztrájkot hirdettetek. Január 31-én még csak egy két órás figyelmeztető munka-beszüntetést kezdeményeznek, ha ezután sem tudnak megállapodni a kormánnyal, akkor március 16-tól határozatlan ideig sztrájkba lépnek.

Az EMMI válaszlevelében azt írták, „az elmúlt években Magyarország több mint ezermilliárd forinttal többet fordított pedagógusbérekre. 2023-tól átfogó, nagyobb mértékű bérrendezésre kerülhet sor.”

Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát Trump tárgyalása alatt

Nem tudták megmenteni azt a férfit, aki felgyújtotta magát a nyílt utcán a bíróság előtt, miközben odabent Donald Trump ügyét tárgyalták.