Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,01 Ft
Euró
393,46 Ft
Font
460,59 Ft
Bitcoin
69,839 $

2022-ben örökre visszavonultatja a Microsoft az Internet Explorert

Vége, ennyi volt – az internetes böngészők dédapja nyugdíjba vonulhat, és a róla készült mémek sem lesznek relevánsak.

Pixabay
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Microsoft bejelentette, hogy több mint 25 évnyi szolgálat után 2022-ben sor kerülhet az Internet Explorer webes böngésző visszavonultatására – adta hírül a The Verge magazin.

Sean Lyndersay, a Microsoft Edge programmenedzsere elmondta, a Windows 10 számára már irreleváns alkalmazást egészen pontosan 2022. június 15-én fogják eltávolítani az operációs rendszerből, ekkor pedig megszűnik a szoftver támogatottsága is. Soron kívül Robbanás történt Lágymányoson egy társasházban, áldozat is van

Bár az úgynevezett LTSC révén még legalább egy éven keresztül érkeznek a programhoz frissítések, jövő év júniusa után már nem számíthatunk arra, hogy újulni fog a böngésző, így végérvényesen elavulttá válhat, a Microsoft pedig nem fogja javasolni mindennapi használatát.

Az Internet Explorer foszlányait a Microsoft Edge-ben még a jövőben elvétve megtalálhatjuk, köszönhetően az IE-módnak, amivel a régebbi weboldalakat nézhetjük meg, más funkciója azonban nem lesz. Ezt a módot az előzetes tervek szerint 2029-ig a Chromium-alapú böngészőben hagyják.

Már régóta várható volt az Internet Explorer működésének felfüggesztése, a tizenegyedik verzió például tavaly kikerült a Microsoft Teams által támogatott applikációk közül, valamint a Microsoft 365 szolgáltatások sem képesek már együtt dolgozni a szoftverrel.