Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,87 Ft
Euró
394,04 Ft
Font
460,15 Ft
Bitcoin
61,335 $

2022-ben indulhat be a magyar szuperkórház építkezése

A jelenlegi tervek szerint 2022 tavaszában indíthatják meg a tervezett magyar „szuperkórház”, a Dél-budai Centrumkórház építkezését, amelyet 2026 elején terveznek átadni

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A jelenlegi tervek szerint 2022 tavaszában indíthatják meg a tervezett magyar „szuperkórház”, a Dél-budai Centrumkórház építkezését, amelyet 2026 elején terveznek átadni – írja a Figyelő alapján az Index.

A koronavírus-járvány a világ valamennyi pontján, így hazánkban is rámutatott arra, hogy az egészségügyi ellátórendszer egy olyan dolog, amin folyamatosan lehet és érdemes is fejleszteni. A pandémia kellett ugyan ehhez, de valamennyi ország kormánya jelentősen megnöveli az ellátórendszerre elkülönített forrásainak mértékét. Soron kívül Ez történik, ha gyakran fogyasztunk tojást

Magyarországon sincs ez másképp, ahol nemrégiben jelentették be, hogy felépítik a Dél-budai Centrumkórházat, amely a tervek szerint egy „szuperkórház” lenne, amely a nap 24 órájában körülbelül 1.2 millió lakos egészségügyi ellátásáért felelne.

A hatalmas létesítményt Budapesten, a XI. kerületben, azon belül is a Dobogó városrészben fogják felhúzni, és alapköveit 2022 tavaszán teszik letenni. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már 2026 elején átadhatják a dél-budai szuperkórházat.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

A Figyelő megjegyzi, hogy a beruházás mintegy 300 milliárd forintos összeget fog felemészteni, de további költségek is felmerülhetnek, mint bármelyik építkezés esetében. Az alapösszegbe beletartozik az orvostechnikai műszerpark beszerzése is, ám a közlekedési infrastruktúra kialakítását már nem számolták hozzá.

Elmaradt a csoda, Szoboszlaiék kiestek az Európa-ligából

Szoboszlai Dominik ott volt a Liverpool kezdőjében az Atalanta ellen az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján.

Figyelmeztetett a Telekom, ezzel próbálkoznak most a csalók

Kiemelték: az ügyintézéseket és fizetéseket mindig a Telekom applikációban vagy a hivatalos weboldalakon végezzék el az ügyfelek.

Virtuális valóság segítségével próbálnak segíteni a kényszeres gyűjtögetőkön

A korszerű technika segítségével azok is megtanulhatják elengedni a tárgyakat, akik messze laknak, vagy az otthonuk veszélyes, mert már vállmagasság fölé tornyozták a tárgyakat.