Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
392,46 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
63,531 $

2021 végéig nem lesz mindenki számára elérhető a koronavírus-oltás?

Egy újabb szakértői vélemény arról, hogy a koronavírus-oltás széles körben való elterjedése még hosszú időt vehet igénybe.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egy újabb szakértői vélemény arról, hogy a koronavírus-oltás széles körben való elterjedése még hosszú időt vehet igénybe.

Erről Robert Redfield, a CDC igazgatója beszélt egy szenátusi meghallgatáson, melynek a témája a koronavírus-elleni vakcina volt, ami Donald Trump amerikai elnök szerint heteken belül elérhetővé válhat számukra. Soron kívül Történelmi pillanat, Magyarországra érkezik Kína elnöke

Az oroszok és a kínaiak szintén jól haladnak a tesztelésekkel, de egyes szakértők szkeptikusak, különösen a szélesben körben értendő oltások kapcsán, már csak a hatalmas mennyiséget illetően, amire szükség lenne.

Az NPR arról írt, hogy Redfield szerint egy vakcina novemberben vagy decemberben elérhetővé válhat az első beoltottak számára, de szélesebb körben csak a jövő év második, vagy harmadik negyedévében jelenhet meg.

Később úgy fogalmazott, hogy az oltóanyag jóváhagyása után 6-9 hónapra van szükség, mielőtt azt országos szinten terjeszteni kezdik. Egyelőre senki sem tud pontos számokról beszélni, de a WHO is hangsúlyozta, hogy a biztonság az első, és egy olyan oltóanyagra van szükség, ami biztosan hatásos.

Redfield a jelentésében azt is elmondta, hogy a szövetségi kormánynak további 5.5-6 milliárd dollárra van szüksége egy COVID-19 oltóanyag forgalmazásához, miután azt jóváhagyták – számolt be a részletekről a Yahoo.

A szakember szerint nincsenek erőforrásaik arra, hogy 64 joghatóságot támogassanak, amivel a terv működni tudna. Sürgősnek nevezte a helyzetet, hogy azt megoldják. A CDC feladata az, hogy az államokkal és a különböző területekkel együttműködjön a vakcina terjesztésében, amire már most 600 millió dollárt költöttek el.

Redfield szerint ez csak a korai tervezésre volt elég, és elég erőforrás-igényes lesz a terjesztés, különösen amiatt, mert egyes vakcinákat csak egy bizonyos hőmérsékleten lehet tárolni, ami plusz kapacitást igényel.

Az oltás megérkezéséig az arcmaszkokat nevezte meg a legfontosabb és leghatékonyabb közegészségügyi eszköznek. Szerinte bizonyos szempontból ezek nagyobb védelmet nyújtanak, mint amikor megkapja az első oltást. Sokan azonban még mindig nem hordják a maszkokat, vagy nem a megfelelő módon teszik.

A hivatalos magyar PS5-árakat is kiadták a Sony bemutatója után

A legendás pop szupersztár, Kylie Minogue is fellép idén a Sziget Fesztiválon

Eddig sem volt hiány komoly nevekből, ám most egy hatalmas bejelentéssel érkeztek a fesztivál szervezői.