Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

A 2021-es Copa América Brazíliába költözik

TÉMÁK:
#copa américa
Fotó: MTI/EPA/EFE/Fernando Maia
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Dél-Amerika legnagyobb labdarúgótornáját, a Copa Americát hétfőn Brazíliába helyezték át, miután Argentínában a koronavírus, Kolumbiában pedig a társadalmi zavargások miatt a társházigazdák megfosztották a rendezés jogától.

Két héttel a kezdés előtt a dél-amerikai CONMEBOL labdarúgó-szövetség azt tweetelte, hogy “A CONMEBOL Copa América 2021 Brazíliában kerül megrendezésre!”, de a június 13. és július 10. közötti időpontokat megtartották.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A CONMEBOL várhatóan rövidesen bejelenti a mérkőzések helyszíneit és időpontjait is. Brazília volt a házigazdája a legutóbbi Copa Américának is, 2019-ben, az eredetileg tavalyra tervezett Copát pedig a koronavírus-járvány miatt halasztották el 12 hónappal.

Az új házigazda Brazília a világ egyik legsúlyosabban érintett országa a járványban, eddig a második legmagasabb aránnyal, több mint 460 ezer halálos áldozattal és több mint 16,5 millió megbetegedéssel. Egyébként ez lett volna az első alkalom a torna történetében, hogy két ország, Argentína és Kolumbia együtt rendezi meg a tornát.

Tíz nappal ezelőtt azonban a CONMEBOL megfosztotta Kolumbiát e feladatától az utcai tüntetések közepette, amelyekre a rendőrség igen keményen reagált, mely nemzetközi elítélést váltott ki a kormánnyal szemben. Több mint egy hónapja tartanak a zavargások, melyek során több tucat ember vesztette életét.

A CONMEBOL vasárnap Argentínát is megfosztotta a rendezési jogától, mivel a koronavírusos esetszámok rekordot döntöttek: a járványban eddig több mint 77 ezren haltak meg, és közel 3,8 millióan fertőződtek meg – írja az RFI.