Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,76 Ft
Euró
393,30 Ft
Font
458,49 Ft
Bitcoin
63,468 $

Orosz védelmi minisztérium: 2000 ukrán katona adta meg magát az Azovsztalnál

Az orosz védelmi miniszter közölte pénteken, hogy 177 civilt mentettek ki az acélműből, és 2000 ukrán katona adta meg magát az oroszoknak.

Fotó: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters az orosz állami TASS hírügynökség közlése nyomán arról számolt be, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken közölte: 177 ukrán civilt evakuáltak a mariupoli acélműből és állításuk szerint mintegy 2000 ukrán katona adta meg magát az orosz hadseregnek.

A Reuters kiemelte, nem tudta függetlenül ellenőrizni az oroszok állítását, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a számokat. Mind az ukrán, mind pedig az orosz fél eltérő számokat adott meg a mariupoli Azovsztal acélműnél magukat megadó ukrán katonákról, a helyszínen készült fotók és videók alapján tehát annyi biztos, hogy több száz ukrán katona adta meg magát, ám a legújabb 2000-es számot egyelőre nem bizonyították. Soron kívül Kettészakadt a Mercedes, ami a hídnak csapódott Szegeden (fotók, videó)

Az orosz védelmi minisztérium egyébként azt is közölte legfrissebb közleményében, hogy az Azovsztal blokádja nem ért véget – habár az ukrán fél csütörtökön arról számolt be, hogy az acélmű megvédésére indított művelet befejeződött az ukrán részről –, Szergej Sogju pedig azt állította pénteken, hogy „mindenki szakképzett orvosi és pszichológiai ellátásban részesült”.

A heves esőzések megrongáltak egy nigériai börtönt, több mint 100 rab szökött meg

A falak és a környező épületek is megrongálódtak a szokatlanul heves esőzések nyomán, a rabok pedig kihasználva a lehetőséget, megszöktek.