Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,92 Ft
Euró
392,60 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
61,573 $

2000 Mol Bubi kerékpárt kapnak a legelesettebb falvak

Karácsony Gergely arról számolt be, hogy 2000 darab elsőszériás Mol Bubi kerékpárt adományoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester kerékpárral érkezik a Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomáson tartott sajtótájékoztatóra 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ikonikussá vált zöld kerékpárokat az ország legelesettebb falvaiban osztották szét, ahol ritkán jár tömegközlekedés. Emellett az olyan alapellátásokért mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni.

Továbbra is közösségi célokat fognak szolgálni, és arra is fény derült, hogy a felzárkóztatás keretében térítésmentesen lehet kölcsönözni a közlekedési eszközöket a Jelenlét Pontokon, vagy bizonyos esetekben, ha például mindennapos munkába járáshoz van rá szükség, jelképes bérleti díjért tartós használatba venni. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

„2000 darab, elsőszériás MOL Bubi kerékpárt adományoztunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Az ikonikus zöld biciklik másodvirágzásukat élik az ország legelesettebb falvaiban, ahol ritkán jár tömegközlekedés, az olyan alapellátásokért mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a vegyesbolt pedig sokszor más településre kell átmenni.” – írta a posztjában Karácsony a Facebook oldalán.

„A kerékpárok továbbra is közösségi célokat szolgálnak. A felzárkózást segítő program keretében térítésmentesen lehet kölcsönözni a bicikliket a Jelenlét Pontokon, vagy bizonyos esetekben, ha például mindennapos munkába járáshoz van rá szükség, jelképes bérleti díjért tartós használatba venni.”

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.