Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Több mint 200 településen folytatódik a szúnyoggyérítés ezen a héten

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. június 8. - 13:38

A csapadék miatt kicsit több a vérszívók száma, ezért folytatódik a szúnyoggyérítés.

A katasztrófavédelem hivatalos honlapján számolt be arról, hogy ezen a héten is folytatódik a szúnyoggyérítés, több mint 200 településen. Az elmúlt hetek változatos csapadékviszonyai a szúnyogártalomban is megmutatkoznak.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Májusban a Tisza kisebb áradása volt a meghatározó a szúnyogok számának alakulásában, most pedig az esők után visszamaradt kisebb-nagyobb tenyészőhelyeken fejlődnek a zavaró rovarok.

A Duna mentén elsősorban az Észak-Dunántúlon érzékelhető erőteljesebben a csípőszúnyogok szaporodása, ezért a Szigetközben és Komárom térségében a lárvák, valamint a kifejlett szúnyogok ellen is fel kell lépni, a védekezés földi járművekről történik.

A Tisza térségében a nagyobb tenyészőhelyek mostanra kiszáradtak, ezért itt biológiai védekezésekre már nincs szükség. A következő napokban földi kémiai beavatkozásra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, valamint a Tisza-tó térségében és Szolnok környékén kerül sor.

A szúnyogok ellen magunk is sokat tehetünk. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, kerti játékokban összegyűlt vizet kiönteni. Ezzel nemcsak közvetlen lakókörnyezetünkben csökkentjük a szúnyogok számát, hanem az inváziós fajok további térhódítását is nehezítjük.