200 millió forintért építettek meg egy 1,1 kilométeres bicikliutat Nógrád megyében

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021.július.22 - 19:39

2015-ben adták át a kerékpárút három rövid szakaszát, amelyre összesen 200 millió forintot költöttek.

A Magyar Narancs riportjából kiderült, az állam a beruházásra összesen 199,39 millió forintos Európai Uniós támogatást kapott.

A Közbeszerzési Hatóság adatbázisában a még 2015-ben kiírt pályázatról azt írják, hogy három különálló kerékpárútszakaszt építettek, 655,43 és 338,04, valamint 146,02 méter hosszúságban.

Mindezekből kifolyólag alig több mint egy kilométeres út nagyjából 200 millió forintba került, ami jelentős túlárazásnak minősül.

Az átadást követően az érintett község közleményt adott ki, amiben az áll, hogy az önkormányzat megteremtette „a két településrész Szendehely és Szendehely-Katalinpuszta között a kerékpározás feltételeit”. (A két település, Szendehely és Katalinpuszta közigazgatásilag össze van vonva). A kerékpárút Szendehely-Katalinpuszta déli oldai lakott területének kezdetétől az északi oldalig, majd a gyadai tanösvényhez vezető úton a Dankó Pista – Szabadság utca – Petőfi Sándor utca nyomvonalon húzódik.

A lap egyik olvasója arra panaszkodott, hogy a legrövidebb szakasznál úgy halad át a bicikliút a kereszteződésen, hogy se előtte, se utána nem kapcsolódik további kiépített kerékpáros infrastruktúrához.