Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

„Éheznek és fáznak”: 20 százalékos nyugdíjemelést követel az MSZP

TÉMÁK:
#MSZP #nyugdíj
Fotó: Unsplash
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Korózs Lajos szerint azért van szükség a 20 százalékos nyugdíjemelésre, mert idén a nyugdíjasok folyamatosan hiteleztek a kormánynak, és az MSZP nem szeretné, ha ez jövőre is így lenne.

Minimum 20 százalékos januári nyugdíjemelést követelt az MSZP alelnöke csütörtökön a magas inflációs adatokra hivatkozva.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagálva elmondta, “a kormány áldásos tevékenységének hatására elszabadultak az árak”; a nyugdíjas fogyasztói árindex 25,2 százalék, jóval meghaladja a lakosság egészére mért inflációs rátát.

Szerinte az inflációs ráta a következő hónapokban csak nőni fog, ezt egyebek mellett a maginfláció mértékével és az inflációs várakozással indokolta.

Az ellenzéki politikus szerint azért van szükség a 20 százalékos nyugdíjemelésre, mert idén a nyugdíjasok folyamatosan hiteleztek a kormánynak, és az MSZP nem szeretné, ha ez jövőre is így lenne.

Javasolta még, hogy az átlag alatti nyugdíjjal rendelkezők januártól a fűtési szezon végéig havi 10 ezer forintos rezsiutalványt kapjanak.

Korózs Lajos kezdeményezte, hogy a februárban kifizetendő 13. havi juttatást azonos összegben biztosítsák minden érintettnek.

Hozzátette: felzárkóztatási programot kell indítani a 100 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezőknek, ugyanis ezek az emberek “éheznek és fáznak”.

(MTI)