Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

2 millió hordó olajat szállító tartályhajó gyulladt ki, katasztrófa lehet belőle (videó)

not image

A T-800-as

2020. szeptember 4. - 08:45

A haditengerészet jelentése szerint a javarészt filippínókból álló személyzet egyik tagja megsérült, míg egy másik eltűnt.

A haditengerészet jelentése szerint a javarészt filippínókból álló személyzet egyik tagja megsérült, míg egy másik eltűnt.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Az Indiai-óceánon Srí Lanka keleti partjainál kapott lángra egy körülbelül 2 millió hordó olajat szállító hajó, amiről csütörtökön az ország haditengerészetének szóvivője számolt be. A South China Morning Post jelentése szerint a 23 fős legénység egyik tagja eltűnt, egy másik pedig megsérült.

A hivatalos tájékoztatás szerint a lángok ugyan átterjedtek a hídra, a New Diamond raktere nem sérült meg. Ellenkező esetben ez egy újabb természeti katasztrófához vezethet. A haditengerészet elmondása szerint a helyzet megoldásához nemzetközi erőfeszítésekre lesz szükségük.

A helyszínen tartózkodó haditengerészet egyik állománya arról számolt be, hogy ugyan a tűz kontroll alá került, azóta új tűz keletkezett. A hajón 5 görög és 18 Fülöp-szigeteki állampolgár tartózkodott. A közlemény szerint az egyik filippínó sérült meg, míg egy másik eltűnt. A mentésben hat hajó segédkezett, melyek közül kettő orosz, míg négy indiai volt.

A közleményből kiderült, hogy a helyeik lépéseket tesznek a katasztrófa elkerülése érdekében, mert tartanak attól, hogy olajszennyezés érheti a vizet. Az eddig nyilvánosságra került képek és videók azt mutatják, hogy a hajón jelentős károk keletkeztek. A vastag fekete füst és a lángok is erről árulkodtak a hídról, ami közvetlen a teherterület mögött helyezkedik el.

A katonaság egy repülőgépet és két hajót is küldött a mentéshez. Az indiai parti őrség szintén több hajóval és repülőgéppel csatlakozott a mentéshez, a tűz elhárításához. A New Diamond Mina Al Ahmadi kikötőjéből, Kuvaitból indult útnak a rakterében lévő exportolajjal. Az indiai Paradip kikötő volt a cél, ahol az állami üzemű IOC napi 300 ezres mennyiséget termel.

Srí Lanka tengervédelmi hatósága közölte, intézkedéseket fog tenni annak érdekében, hogy a tartályhajó esetleges olajszivárgását megakadályozzák. Mindenki tisztában van azzal, hogy ebből könnyen környezeti katasztrófa lehet.

Alig több mint 1 hónappal ezelőtt a japán MV Wakashio futott zátonyra, majd eresztett ki magából 1000 tonna fűtőólaljat, amivel óriási károkat okozott Mauritiusnak. A New Diamond névre keresztelt hajón indiai idő szerint reggel 7 óra 45 perckor keletkezett a tűz. Erről egy neve elhallgatását kérő forrás számolt be, hozzátéve, hogy mindezt egy robbanás idézte elő, amiről egyelőre többet nem tudni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.