Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Megjelentek a 2-es metrón az egyenruhások, el is fogtak egy körözött bűnözőt

Fotó: BKK
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagy fogás: a rendőrök a 2-es metró vonalát ellenőrizték, és sikeresen el is fogtak egy körözött bűnözőt.

A BKK számolt be arról honlapján, hogy ismét a metróvonalakat ellenőrizték a fővárosi rendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködésében. A közös akció eredményeként egy lopásért körözött férfit elfogtak, négy másik esetben feljelentést tettek.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. április 25-én ellenőrizték az M2-es metró vonalát, a megállóhelyeket és azok környékét.

A BRFK munkatársai a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén elfogtak egy lopásért körözött férfit. Négy esetben szabálysértési feljelentést tettek tiltott helyen várakozásért, közterületen történő alkoholfogyasztásért pedig egy személyt figyelmeztettek.

A metró útvonala mentén tapasztalt közúti közlekedési jogsértések – a többi között buszsáv jogosulatlan használata, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, valamint záróvonal átlépése és biztonsági öv hiánya – miatt összesen tizenegy bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.