Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,89 Ft
Euró
393,30 Ft
Font
457,46 Ft
Bitcoin
66,528 $

1999 óta most először csökkent az ingatlanbefektetések száma Kínában

A hivatalos adatok alapján 1999 óta nem volt példa erre.

Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA a kedden nyilvánosságra hozott hivatalos adatok nyomán számolt be arról, hogy Kína ingatlanberuházásai 2022-ben 10 százalékkal csökkentek éves viszonylatban, ami az első visszaesés a feljegyzések 1999-es kezdete óta.

A kínai Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) által frissen közzétett adatokból az is kiderült, hogy az ingatlaneladások alapterület szerint 2022-ben 24,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest, ami 1992 óta a legnagyobb visszaesés. Soron kívül A benzin és a gázolaj ára is csökken péntektől

Az alapterület alapján számított új építkezések száma 39,4 százalékkal csökkent 2022-ben éves viszonylatban, míg a tavalyi év első 11 hónapjában összesen 38,9 százalékos visszaesést jegyeztek.

Talán ennél is szembetűnőbb, hogy a kínai ingatlanfejlesztők által felvett pénzeszközök 25,9 százalékkal estek vissza éves szinten.

Mivel ez a tendencia az elmúlt hetekben szemmel látható volt, a kormány a vásárlókat és az ingatlanfejlesztőket célzó támogatási intézkedések egész sorát vezette be, abban reménykedve, hogy ezzel enyhíthetnek a régóta fennálló likviditási szorongáson.

Orbán Viktor nagyon drukkol Szentkirályi Alexandrának, személyesen jelent meg Budapesten

Orbán Viktor is teljes vállszélességgel drukkol Szentkirályi Alexandrának a budapesti főpolgármesteri választások előtt.