Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,61 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
459,88 Ft
Bitcoin
70,117 $

1983 óta nem látott erősségű tornádó csapott le Los Angeles térségére (videók)

Ritka tornádó söpört végig Los Angeles térségén: szakértők szerint 1983 óta ez volt a legerősebb, mely elérte a területet.

Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN a helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb egy ember megsérült, miután szerdán egy nagyon erős tornádó csapott le a Los Angelestől délkeletre fekvő területekre. A helyi Országos Meteorológiai Szolgálat megerősítette, hogy a tornádó „rövid ideig érintette” Montebello városának egy ipari parkját és raktárnegyedét is.

A tornádót EF-1-es fokozatúnak minősítették, becsléseik szerint pedig a széllökések a 177 km/órás sebességet is elérték a tornádó tombolásának csúcsán: ez pedig 1983 óta a legerősebb tornádó, mely Los Angeles területét érte.

Az időjárási jelenség legkevesebb 17 épületben okozott kárt, ebből 11-ben olyan súlyosakat, hogy a tűzoltóság túl veszélyesnek ítélte állapotukat.

Több szemtanú is arról számolt be, hogy a tornádó olyan erejű volt, hogy csak a levegőben repkedő törmelékeket és különböző tárgyakat látták, az eget pedig félelmetes sötétszürke felhők tömege borította.

A tornádó Montebellóban beomlasztotta egy épület tetejét, kicsavart egy villanyoszlopot, lesöpört egy klíma-egységet egy épület tetejéről, betörte a tetőablakokat, megrongálta az autókat, és kitépett egy egészséges fenyőfát a helyről, melynek közel egy méter széles volt a törzse.