Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Legalább 19 ember életét vesztette egy buszbaleset miatt Bangladesben

Fotó: Tűzoltók viszik az egyik áldozat holttestét egy hétemeletes bevásárlóközpont romjai között Dakkában 2023. március 7-én. A robbanás okozta házomlás következtében legkevesebb 16 ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. A detonáció okát még vizsgálják. MTI/EPA/Monirul Alam
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A több mint 40 utast szállító busz körülbelül 9 métert zuhant, miután áttörte a Padma folyó fölött átívelő egyik híd korlátját.

A helyi rendőrség jelentése szerint egy nagy sebességgel haladó busz letért az útról, majd árokba zuhant, amelynek következtében legalább 19 ember – köztük a sofőr – életét vesztette, és több tucatnyian megsérültek Bangladesben.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Anowar Hossain, a rendőrség egyik tisztviselője arról nyilatkozott, miszerint a halálos áldozatok száma a későbbiekben tovább emelkedhet, mivel a sebesültek közül többen is válságos állapotban vannak – közölte a CNA.

Majd hozzátette, miszerint a baleset Shibcharban történt, amely 80 kilométerre található a fővárostól, Dakkától, a több mint 40 utast szállító busz pedig körülbelül 9 métert zuhant, miután áttörte a Padma folyó fölött átívelő egyik híd korlátját.

A szakértők arra gyanakszanak, hogy a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, miután az egyik gumiabroncs kiszakadt, de a baleset okát egyelőre még vizsgálják, így jelenleg nem lehet végső következtetést levonni.

Bangladesben gyakorinak számítanak a közúti balesetek, amelyekért a felelőtlen vezetést, az elöregedő járműveket és a biztonsági előírások be nem tartását okolják. 2018-ban például két tinédzser vesztette életét egy hasonló incidens során, legutóbb pedig 15-en haltak meg egy piacon történt robbanás következtében.