18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

16 éves lányt kényszerített szexre, majd meg akarta gyilkolni az erdőben

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 24. - 10:29

Kilenc év hat hónap szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, akit szexuális erőszakkal, emberölés kísérletével és kifosztás elkövetése miatt találtak bűnösnek.

A Szolnoki Törvényszék nem jogerős ítéletével a tomajmonostori férfit emberölés bűntettének kísérlete, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt 9 év 6 hónap börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a törvény kötelező rendelkezésére figyelemmel végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – írta az ugyeszseg.hu.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő férfi korábban baráti viszonyt ápolt a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves lánnyal, aki idővel a férfi közeledését terhesnek érezte, és mivel más fiúkkal is barátkozott, ezért a kapcsolatukat megszakította.

A férfi a lány elutasítását nem tudta feldolgozni, ezért több alkalommal sikertelenül próbálta meg az ismeretségüket helyreállítani. A férfi 2020 júniusában a sértettet lakóhelyéről ajándék átadásának ürügyével egy kietlen erdős területre csalta, ahol megkísérelte megfojtani, két alkalommal kisebb erővel nyakon is szúrta, majd az alélt sértettet megkísérelte megerőszakolni.

A férfi a 15-20 percen keresztül tartó bántalmazást követően a sértett kulcscsomóját és mobiltelefonját magához vette, majd a lányt magára hagyta, aki a bántalmazást követően rövid idővel magához tért.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában a Szolnoki Törvényszék ítéletével kiszabott szabadságvesztést, valamint a közügyektől eltiltást a vádlott terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyával és a bűnösségi körülményekkel arányosnak látta, ezért az elsőfokú ítélet jogi minősítésének részbeni megváltoztatása mellett annak helybenhagyását indítványozta. Az eljárás másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.