Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

16 éves fiú indította a miskolci lakástüzet okozó petárdát, 40 embert evakuáltak

Fotó: Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt ház oltásán Budapest XIX. kerületében, a Wekerle-telepen 2022. december 21-én. A Fő utcai kétszintes családi ház oltása közben a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kiérkező mentősök 5 személyt (három felnőttet és két gyermeket) láttak el, majd füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállították őket.

A hírek szerint tűzijáték okozott lakástüzet szilveszter este, 20 óra előtt, amikor egy rakéta egy harmadik emeleti lakás erkélyére csapódott be, ahonnan a szobákra is átterjedtek a lángok, így azok lakhatatlanná váltak.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Szerencsére a miskolci lakás üres volt, ám az oltás idejére 40 embernek kellett elhagynia az otthonát, akik egy melegedő buszban várakozhattak addig – derül ki az RTL Híradó beszámolójából.

A tűzoltók hat autóval vonultak a helyszínre, ám csak az épület másik oldaláról tudták megközelíteni a területet, majd nem sokkal később sikeresen megfékezték a lángokat. Ezután átvizsgálták az épületet és átszellőztették az érintett lakásokat.

A kiérkező mentősök 5 személyt (három felnőttet és két gyermeket) láttak el, majd füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállították őket, jelenlegi állapotukról azonban egyelőre nincs hír.

A gyanú szerint egy 16 éves fiú indíthatta el a rakétát az utcáról, aki ellen büntetőeljárás indult gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt.