Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,67 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
460,89 Ft
Bitcoin
70,663 $

Két hét alatt több mint 1500 palesztint tartóztatott le az izraeli rendőrség

Az izraeli rendőrség hétfőn közölte, hogy 1550 palesztint tartóztattak le az elmúlt két hétben.

Izraeli rendőrök őrizetbe veszik a Lehava izraeli nacionalista csoport egyik tagját a Damaszkuszi kapu közelében Jeruzsálem óvárosában 2021. április 22-én. Az izraeli hatóságok az arabellenes csoport felvonulása miatt korlátozásokat vezettek be a Damaszkuszi kapunál, amely a palesztinok hagyományos találkozóhelye a ramadán idején. MTI/AP/Ariel Schalit
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

1550 palesztint tartóztatott le az izraeli rendőrség két hét leforgása alatt Ciszjordániában és a Gázai-övezetben a fellángoló konfliktusok során – írja a TRT World

Az izraeli rendőrség hétfőn kiadott közleménye szerint az 1550 letartóztatás mellett 150 alkalommal vádat is emeltek palesztin gyanúsítottak ellen. Emelett egy éjszakai rajtaütés-sorozat keretében pedig újabb 41 palesztint tartóztattak le a Palestinian Prisoner Society (PPS) nyilatkozata szerint.  Soron kívül Elkezdődtek a visegrádi Hotel Silvanus helyreállítási munkálatai (videó)

A PPS elmondta, hogy a legtöbb palesztin fogvatartott a kelet-jeruzsálemi városrészből származik, és újabb letartóztatásokra számítanak.

Doron Turgeman jeruzsálemi rendőrparancsnok közölte, hogy az 1550 őrizetbe vételből 33 esetben olyan gyanúsítottat tartóztattak le, akik a közelmúltban valamilyen erőszakos incidensben vettek részt. 

A május 10-én kirobbanó és kiújuló harcok óta 250 palesztint öltek meg a Gázai-övezetben végrehajtott izraeli légicsapások, közöttük 66 gyermek is életét vesztette és további 2000 palesztin megsérült. Izraelben 12 emberrel végeztek a rakétatámadások. 

Annak ellenére, hogy Egyiptom közvetítésével tűzszünetben egyezett meg Izrael és a Hamász, a feszültség nem hagy alább, hétfőn egy palesztin férfi két izraelire támadt rá késsel Kelet-Jeruzsálemben. Ezzel egyidőben azonban megnövekedett a szélsőjobboldali csoportok által végrehajtott támadások száma is a palesztinok ellen Izraelben.