Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

15 millióba kerültek a kamu szerelmek, de az újpesti rendőrök elfogták a vidéki duót

Fotó: Unsplash

Takács Petra

2021. november 10. - 07:20

A csalással gyanúsított házaspár nem tudott túljárni az újpesti rendőrök eszén, akik az ügy felderítésének a végén elfogták őket.

A közleményben foglaltak szerint a megalapozott gyanú alapján egy 39 éves nő és férje összesen 15 millió forintot csalt ki a sértettektől. Az ügyben érintett asszony idén június elején egy társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfivel, akinek több különböző kitalált történetet adott be.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A történetek végén pénzt kért tőle, a férfi pedig több alkalommal is segített neki, összesen mintegy 850 000 forinttal. Kiderült, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei asszony álnéven további hat férfit is megkárosított, ugyanezzel a módszerrel.

„A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahely megszűnésre, fodrász vizsgára, utazási költségre, szervizköltségre, bírságokra hivatkozva több alkalommal pénzt kért tőlük.” – olvasható a közleményben.

A nő a csalás ideje alatt a férje bankszámlaadatait adtak meg, amelyre összesen 15 millió forint érkezett a hét sértettől, akik különböző összegeket utaltak át. Végül az újpesti rendőrök hamar felgöngyölítették az ügyet, és még az év vége előtt elfogták a gyanúsított személyeket.

Félholtra késelte volt partnerét egy bedrogozott, beitalozott nő

„A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahely megszűnésre, fodrász vizsgára, utazási költségre, szervizköltségre, bírságokra hivatkozva több alkalommal pénzt kért tőlük.”

„A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat. Az újpesti rendőrök a házaspárt őrizetbe vették, és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj nem tett vallomást, de felesége elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tényfeltáró beismerő vallomást tett.”

Továbbá arra is fény derült, hogy a nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat. A bíróság időközben elrendelte a pár letartóztatását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.