Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

15 ezres büntetőcsekket kapott egy kómában fekvő sárkeresztúri édesanya

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 18. - 10:23

A szülők elmondták, ismerik a szabályokat, de a lányuk az életéért küzd, így méltányosságból el lehetne tekinteni a bírságtól.

Nikolics Ketrin szülei minden nap azért imádkoznak, hogy az autóbalesetben súlyosan megsérült lányuk felépüljön, hiszen a másfél éves kislánya is várja odahaza, azonban a család legnagyobb megdöbbenésére még egy bírságot is kaptak.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az édesapa nyilatkozta, hogy a lányuk magatehetetlenül, kómában feküdt, amikor levelet hozott a rendőrségtől a postás, és először azt hitték, a baleset körülményeiről sikerült megállapítaniuk valamit, ám nem ezt történt.

„Alig akartuk elhinni, de a lányomat a történtek után 15 ezer forintra megbüntették, amiért állítólag a baleset idején nem volt becsatolva a biztonsági öve. Tudjuk, hogy a szabályokat be kell tartani, de a lányom az életéért küzd, méltányosságból eltekinthetnének a bírságtól” – mondta Nikolics László.

A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett

A tragédia azután történt, hogy a kocsit vezető fiatalember meg akart előzni egy furgont, ekkor elvesztette az uralmát a jármű felett, így lesodródtak az útról Berhidánál. Az autó egy fának ütközött, majd kettészakadt, és az utasok kirepültek a roncsból.

Ketrint a győri kórházba szállították mentőhelikopterrel, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta, miután leállt a veséje, azonban udvarlóját, a 19 éves Ádámot sajnos már nem sikerült megmenteni – írta a Blikk.

A fiatal nő emellett súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, eltört a kulcscsontja, egy bordája, egy karja és egy lába is, az orvosok pedig arra figyelmeztették a szülőket, hogy készüljenek fel a legrosszabbra, mert nem lehet tudni, Ketrin megéli-e a reggelt.

„Kétszer ébresztették sikertelenül, nem reagált semmire, ám nemrég váratlanul kinyitotta a szemeit. Az orvosoknak semmire nem reagált, én viszont mintha tudnék vele kommunikálni, de a szakemberek szerint csak reflexből nyitogatja a szemét” – folytatta az édesapa.

A szülők továbbra is bíznak a legjobbakban

A fiatal édesanyát a múlt héten átszállították a székesfehérvári kórházba, ahol lélegeztetőgépre kötve jelenleg is ápolják. Mozog a szeme, a szája, mosolyog és nyel, de a szakemberek szerint isteni csoda lenne, ha tovább javulna az állapota.

A szülők azt szeretnék, hogy lányuk az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe kerüljön, ahol a várpalotai hintabalesetben súlyosan megsérült Máthé Krisztofer is gyógyult, és már az édesanyjával is felvették a kapcsolatot, aki lelkileg támogatja őket.

A nehéz helyzetbe került, szerény körülmények között élő családot az alábbi számlaszámra utalva támogathatja: 11600006-00000000-94989634. Név: Nikolics László.