Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,53 Ft
Euró
394,70 Ft
Font
461,80 Ft
Bitcoin
70,545 $

1400 rendőr készül a német kupadöntőre

Komoly hatósági előkészületek történtek Berlinben.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Német Kupa szombati fináléjában az Eintracht Frankfurt és az RB Leipzig csap össze, a berlini hatóságok pedig abban bíznak, hogy a küzdelem csak a pályán lesz tapasztalható, éppen ezért rengeteg rendőrrel lesznek jelen a városban és a stadionban is.

Pénteken még arról számoltak be a berlini hatóságok, hogy komolyabb rendzavarás eddig nem történt az Olimpiai Stadion közelében – számolt be róla a Sportal. Soron kívül Hajdú Péter: sajnálom, hogy Varga Judit magánéletéből szappanopera lett

A 76 ezer férőhelyes arénába 23 700 jegyet kapott mindkét csapat szurkolótábora, ám a hírek szerint a frankfurti drukkerek közül legalább 60 ezren kerekednek fel, hogy Berlinbe utazzanak.

A programfüzetben nem csupán a mérkőzés, de a Frankfurtiak kabala-metálbandájának (Tankard) fellépése is szerepel, így azon Eintracht-drukkerek számára is biztosított a maradandó élmény, akik nem jutnak be a stadionba.

A lipcsei drukkerek számáról eddig nem érkeztek pontosabb számok, de vélhetően ők is képviselni fogják a csapatot az arénán kívül is. Az RB Leipzig címvédőként érkezik a német fővárosba, tavaly a Freiburgot múlták felül, Szoboszlaiék tizenegyesekkel döntötték el a kupa sorsát.