Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Fegyveresek 13 katonát gyilkoltak meg Burkina Faso keleti részén

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. március 22. - 10:19

Úgy tudni, iszlám szélsőségesek állhattak a támadás mögött, melynek következtében 13 katona életét vesztette.

A hadsereg jelentése szerint legalább 13 katona vesztette életét, és 8 másik megsérült, amikor Burkina Faso keleti Gourma tartományában valószínűleg iszlám szélsőséges fegyveresek támadást indítottak.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

A hadsereg közleménye szerint a támadók közül is többen meghaltak, miután a hadsereg légi támogatással biztosította a területet: a hadsereg már napok óta műveleteket hajtott végre a területen, hogy visszaszerezze az ellenőrzést több terület felett, melyeket korábban a szélsőséges iszlamisták vettek be.

Burkina Faso helyzete nem egyszerű, mióta a katonaság januárban puccsot hajtott végre, és átvette az uralmat az országban, megbuktatva az elnököt arra hivatkozva, hogy nem sikerült megfékeznie a szélsőséges iszlamistákat. Roch Marc Christian Kabore, a megbuktatott elnök azóta is házi őrizetben van.

A junták megfogadták, hogy megvédik Burkina Fasót azon szervezetektől, melyek az al-Kaidához és az Iszlám Állam csoporthoz köthetők, s mely szélsőséges fegyveres csoportok már több mint 1,5 millió embert kényszerítettek otthonuk elhagyására.

(AP)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja