Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Kifigyelt egy 13 éves fiút a villamoson, utánament, megütötte és megpróbálta ellopni telefonját (videó)

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. május 6. - 09:48

Csak a fiú lélekjelenlétén és az éppen zöldre váltó lámpán múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

Egy 20 éves férfi idén januárban az utcán támadott meg egy 13 éves fiút, akinek a mobiltelefonját akarta megszerezni, és ennek érdekében bántalmazta a sértettet. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a támadót gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként a bíróság őt jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte.

Soron kívül NATO-főtitkár az annexióról: a háború kezdete óta ez a legsúlyosabb eszkaláció

A terhelt 2022. január 31-én, kora délután, az egyik budapesti villamoson figyelt fel a 13 éves sértettre, akit leszállva követett. A terhelt a XIII. kerület, Népfürdő utcában odalépett a fiúhoz, és közölte, ha nem adja oda neki a mobiltelefonját, akkor megveri. A megfenyegetett fiú kérte a terheltet, hogy hagyja őt békén, majd amikor a támadója a vállára tette a kezét, azt ellökte magától.

Ekkor a férfi ököllel arcon ütötte a kiskorú sértettet, majd a telefon megszerzése érdekében elé állt, és őt ököllel ismét megütötte. A közeli gyalogátkelőhelynél ekkor a lámpa zöldre váltott, ezt kihasználva a sértett el tudott menekülni. A támadó így végül érték megszerzése nélkül hagyta el a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé – számolt be az ugyeszseg.hu.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 20 éves férfit váddal egyezően, rablás bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős. A felvételen az látható, ahogyan a terhelt a rablás előtt követi a sértettet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.