Nem aprózzák el: 1200 rendőrt vetnek be az FA-kupa döntőjén

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Közel 1200 rendőr fogja biztosítani az FA-kupa döntőjét, hogy minden zökkenőmentesen menjen a helyszínen.

A Metro értesülései szerint a Wembley-ben 90 ezer néző fogja élőben követni a telt házas mérkőzést, amikor is a Manchester United és a Manchester City szombaton pályára lép. A rendőrök már most egy intenzív műveletre készülnek, hogy fenntartsák a békés hangulatot a szurkolók között, de felkészültek az esetleges zavargásokra is.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Met és a brit közlekedési rendőrség egyesíti erőit, míg a Greater Manchester-i rendőrség saját embereit küldi, akik „ismerik a szurkolókat”, hogy megfékezzék a szurkolók között kialakuló esetleges feszültséget.

A komoly felkészülés nem véletlen: mint ismert, 2011-ben, amikor a két manchesteri csapat a Wembley-ben lépett pályára az FA-kupa elődöntőjében, erőszakos megmozdulások törtek ki a szurkolók között, melynek eredményeképpen 34 embert letartóztattak.

A Met helyettes megbízottja, Ade Adelekan azonban rámutatott, jelenleg nincs olyan információjuk, mely arra utalna, hogy a mérkőzés után erőszakos cselekmények történhetnek majd. Adelekan ugyanakkor figyelmeztetett:

„Bárki, aki az FA-kupa döntőjének megzavarására jön, ugyanolyan válaszlépéseket fog kapni, mint amilyeneket már láthattunk, ami meglehetősen gyors és határozott lesz annak érdekében, hogy az FA-kupa döntőjének megzavarásának kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük, és ha lehet, megelőzzük.”