Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,58 Ft
Euró
392,57 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,014 $

Nem aprózzák el: 1200 rendőrt vetnek be az FA-kupa döntőjén

Közel 1200 rendőr fogja biztosítani az FA-kupa döntőjét, hogy minden zökkenőmentesen menjen a helyszínen.

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint a Wembley-ben 90 ezer néző fogja élőben követni a telt házas mérkőzést, amikor is a Manchester United és a Manchester City szombaton pályára lép. A rendőrök már most egy intenzív műveletre készülnek, hogy fenntartsák a békés hangulatot a szurkolók között, de felkészültek az esetleges zavargásokra is.

A Met és a brit közlekedési rendőrség egyesíti erőit, míg a Greater Manchester-i rendőrség saját embereit küldi, akik „ismerik a szurkolókat”, hogy megfékezzék a szurkolók között kialakuló esetleges feszültséget. Soron kívül Odacsukta egy hároméves gyermek lábát az induló vonat ajtaja

A komoly felkészülés nem véletlen: mint ismert, 2011-ben, amikor a két manchesteri csapat a Wembley-ben lépett pályára az FA-kupa elődöntőjében, erőszakos megmozdulások törtek ki a szurkolók között, melynek eredményeképpen 34 embert letartóztattak.

A Met helyettes megbízottja, Ade Adelekan azonban rámutatott, jelenleg nincs olyan információjuk, mely arra utalna, hogy a mérkőzés után erőszakos cselekmények történhetnek majd. Adelekan ugyanakkor figyelmeztetett:

„Bárki, aki az FA-kupa döntőjének megzavarására jön, ugyanolyan válaszlépéseket fog kapni, mint amilyeneket már láthattunk, ami meglehetősen gyors és határozott lesz annak érdekében, hogy az FA-kupa döntőjének megzavarásának kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük, és ha lehet, megelőzzük.”

Tovább folytatódik a YouTube reklámblokkolás ellen indított háborúja

Ezúttal az olyan mobilos és számítógépes lejátszóappokat kívánják lefülelni, amelyek reklámok nélkül teszik lehetővé a videómegosztón elérhető tartalmak megtekintését.