Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Valaki azért hívta fel a 112-t, mert nem beszéli John Lennon nyelvét (hangfelvétel)

TÉMÁK:
#Rendőrség
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Többször is előfordult már, hogy a segélyhívó számát összetévesztették a tudakozóéval, de mások valószínűleg csak telefonbetyárkodni akartak.

A 112 az Európai Unió tagállamainak a nap 24 órájában hívható segélyhívó száma, amelynek lényege, hogy a bajbajutottak azonnali segítséget kaphassanak a rendőrségtől, a mentőszolgálattól és a katasztrófavédelemtől, ám a betyárkodók is gyakran betelefonálnak.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Pár évvel ezelőtt például egy zavart férfi hívta fel a segélyhívót több pécsi telefonfülkéből, ám az egyetlen célja az volt, hogy a bejelentkező operátort sértegesse és trágár szavakkal illesse, de nem úszta meg a dolgot, a rendőrök később elfogták – írta a BAMA.

Tegnap pedig a rendőrség tett közzé egy hangfelvételt Facebookon, amelyen hallható, hogy egy férfi arra panaszkodik az operátornak, hogy „nem tud olyan nyelven beszélni, mint John Lennon”, ami azért baj, mert „mindjárt jön”.

Majd egy hölgy azért telefonált be, mert állítása szerint a papucsa fennakadt a tyúkól tetején, ezért egy mentő kiküldését kérte, mások pedig azért kértek segítséget, mert nem tudták feltölteni a telefont, vagy mert nem lehetett cukrot kapni a boltban.

A bejegyzésben kiemelték, ez még szórakoztató is lehetne, ha ezek nem a valós, azonnali beavatkozást igénylő hívások elől foglalnák a kapacitást, illetve azt sem árt tudni, hogy a segélyhívó indokolatlan használata szabálysértési eljárást vonhat maga után.